elinastradtjack

Senaste inläggen

Av Elina Johansson - 6 oktober 2011 19:05

Hallo allihop! (: 


Vill börja med att säga ett stort tack för att ni fortfarande är så många som besöker min blogg trots att det har varit lite väl tyst här en stund. Även om det är tyst här så jobbar jag på för fullt bakom kulisserna och har i höst påbörjat en masterutbildning i arkeologi samtidigt som jag startar företag inom Trådtjacken och jobbar på inför Jul på Åhaga i Borås som jag planerar att medverka på under första advent! Mer info om julmarknaden finns här och mer info om var jag kommer finnas under mässan kommer senare i bloggen.


Tänkte även visa upp ett träd som jag tillverkade i somars. Fick en beställning av en person som tidigare sett mina träd och ville ha ett stort, större än något jag tidigare gjort. Så, efter lite funderingar på hur jag skulle lösa det hela praktiskt så satte jag igång och många timmars virande resulterade i det här mästerverket: 


 

  Trädet är ca 60cm högt och är tillverkat i 1mm svartglödgad järntråd.     Här nedan ser ni även skillnaden mellan mina vanliga "stora" träd tillsammans med det jag gjorde på beställning.    Ha det bra så hoppas jag vi ses den 26-27 november på Åhaga i Borås! 

//Elina

 
ANNONS
Av Elina Johansson - 24 juli 2011 14:50

Hallo! (: 


Tänkte att det är dags att göra ett nytt och uppdaterat inlägg med nyare (och förhoppningsvis bättre) bilder på de strutar jag tillverkar i luffarslöjd. Det tidigare inlägget hittar ni här. Strutarna är väldigt populära på vilken marknad jag än besöker och är en uppskattad present av många!Strutarna fungerar som värmeljushållare och har en lite ljuskopp att placera ett värmeljus i högst upp. Ljuskopparna är inköpta på bland annat Ikea och Duka.  

Precis som jag beskrev i det förra inlägget kring strutarna så använder jag mig utav svartglödgad järntråd i två olika dimensioner, 2mm och 0,7mm. Dekorerar även strutarna med roccailepärlor i olika färger för att få lite liv i föremålet, pärlorna glimmar fint när ljust är tänt. 

  

   

Har fått en del frågor kring de krokar som mina saker hänger i vid marknader och utställningar, även dessa är handgjorda av mig och det följer med ett litet paket på fyra stycken krokar till varje föremål gjort av den svartglödgade tråden som är tillverkat för att hängas. En utav krokarna är dessutom lite större och kan på så sätt hängas runt en gardinstång eller liknande. 

På den översta bilden i det här inlägget kan ni se att strutarna hänger i handgjorda krokar. 


Ha det så bra allihop!

//ElinaANNONS
Av Elina Johansson - 17 juli 2011 22:45

Hallo allihop!


Har sett att besöksstatistiken har ökat en del sedan jag var med på Hjo Slöjdmässa, kul! Ni får ha lite tålamod med mig då jag ibland helt lyckas glömma bort att jag har en blogg att uppdatera.. Här kommer i alla fall ett inlägg om de träd jag tillverkade inför Hjo!

            (Träd 1)       (Träd 2)


Två stycken stora träd av 1mm svartglödgad järntråd blev det och de väger mellan 1,8 och 2kg styck. 


     (Träd 1)


Strax innan Hjo fyllde även min kära Syster Yster år och i födelsedagspresent fick hon ett presentkort på valfri trådtjacksting! Efter mycket fundering valde hon tillslut ett utav de här träden, som numera får pryda hennes lilla lägenhet i Göteborg!


                                         

                (Träd 1)                                   (Träd 2)                 och               (Träd 2) 


Vilket utav träden har hon ännu inte helt bestämt, uppdatering i ämnet kommer senare! 


Hoppas ni alla haft en trevlig helg och att ni får en riktigt mysig sommarvecka! (Även om det är en typisk svensk sommar och regnar den mesta utav tiden..)

//Elina

Av Elina Johansson - 13 juli 2011 14:11

Så var helgen och Hjo Slöjdmässa 2011 över för den här gången. Försäljningen gick över förväntan trots att deltagandet av luffarslöjdare var större i år än någonsin och konkurrensen var stor! 

Ni får ursäkta att uppdateringen tagit sådan tid, har spenderat tre dagar med att ladda upp bilder till bloggen. Så går det när man spenderar lite tid på landet ;)


   Uppackad och klar i väntan på att mässan ska öppna och folket komma!


   Mängden folk som kom förbi och tittade varierade, men ofta såg det ur såhär! 

                           

Vi fick besök vid stugan en morgon av en hel flock orädda och sällskapliga (Läs matglada) änder!       

  Hade även ett helt bord fyllt av underbara vättar som granne! Kika in på www.sagofolket.se för att ta en närmare titt. 


En närbild på några av vättarna, den stora i mitten blev även under helgen döpt till Elina! Mamma påpekade likheten, vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller förolämpning. Men det klart, när jag är 395år gammal är det mycket möjligt att jag ser ut såhär ;)


Helgen gick som sagt strålande och ett återbesök på mässan kommer att göras även nästa år! Tack alla ni som passaerade mitt bord, sa många snälla saker om min konst och ibland köpte någon grej. Jag hoppas vi ses igen nästa år! (:


//Elina

Av Elina Johansson - 23 juni 2011 19:08

Hallo! (:


Har under den senaste tiden tillverkat ännu en ängel av den svartglödgade järntråden. Den är likartad den förra, vilken kan ses här

Har använt mig utav turkos rocaille pärlor och 0,3mm svagt lilafärgad koppartråd som dekorationer och själva ängeln är tillverkad i 0,7mm och 2mm järntråd. 

    

Glad midsommar på er allihop!

//Elina

Av Elina Johansson - 17 juni 2011 16:10

Hjo närmar sig och lagret av föremål växer stadigt, även om det den senaste veckan blivit lite dåligt med slöjdande då sommarens kurser dragit igång och jag spenderat den här veckan med att gräva.

        

Det senaste jag gjort har varit några hängande värmeljusstakar av svartglödgad järntråd. Tillverkade med en stomtråd av 2mm tråd, 0,7mm tråd flätad med spindelvävsteknik och en ljuskopp (tyvärr kommer jag inte ihåg var de är inköpta, men de kom i förpackning om fyra) att placera ett värmeljus eller litet blockljus i.


                        


Har fått en hel del frågor om vad jag kommer ha med mig för produkter till Hjo och kommer ha med mig en hel del olika saker, men kanske inte så många av varje sort. Kommer ha med mig både en del skulpturer jag visat upp här på bloggen samt en hel del ljusstakar, kakfat och andra föremål. 


Ha en trevlig helg!

//Elina

Av Elina Johansson - 9 juni 2011 13:26

Förrgår spenderades i himmelriket.

Jag, mor och mormor gjorde nämligen ett besök i glasriket och närmare bestämt på Hönsalottas Luffarmuseum, det största museum för luffare och luffarslöjd som finns i Sverige.

    En del av museet.


  Tavlor målade av luffaren Herman Andersson.


Vi hade turen att komma samtidigt som en föreläsning av Snacke-Per, en utav museets egna luffare, påbörjades och den var både lärorik och otroligt underhållande! Snacke-Per förtrollar åhörarna och berättar om fattig Sveriges allra fattigaste period på ett spännande och färgrikt sätt genom att engagera sina åhörare i själva berättandet.

   Ett utav de många nedskrivna och upphängda minnena från luffaren Öland. 


I museet blandas det original trådtjack och tavlor med berättelser om hur luffarnas levnadssituation såg ut, både glada och sorgliga minnen från våra landsvägsriddare återberättas och bevaras för framtiden. Museet är helt underbart och helt klart värt flertalet besök!


        

               

                


Klicka på bilderna för att se dem i större format. 


Ha en bra dag!

//Elina

Av Elina Johansson - 21 maj 2011 14:06

Hallo! (:


Var på dop för ett par veckor sedan och kan numera stolt titulera mig gudmor till två små underbara pojkar! Pojkarna fick varsin bok i dopgåva och till föräldrarna tillverkade jag en ram i trådtjack som jag sedan satte in en dikt i. Ramen ser ut såhär..:

   

..och är tillverkad med hjälp av en stomme och stöd av 2mm tråd, hjärtdekorationen är gjord av 1,5mm tråd och alltihop är ihopsatt med 0,7mm tråd. De små ”krondekorationerna” som håller fast själva kortet i ramen är gjord av 1mm tråd. Hela spektaklet är tillverkat i svartglödgad järntråd.


                


Ramen är gjord för kort som är ca 15 x 21 cm och är då lite större än de jag tidigare tillverkat.


Ha en bra dag alla och kom ihåg att slänga en kik på Göteborgs varvet om ni är i närheten! Själv tänker jag stå och hejja på Syster Yster som springer i år igen!

//Elina

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se