elinastradtjack

Senaste inläggen

Av Elina Johansson - 17 maj 2011 22:41

Ja, förberedandet av föremål till sommarens marknad fortsätter och som ni nedan kan se har det varit tillverkande av fönsterhjärtan som gällt ett tag. Tyvärr regnade det idag när jag tog korten så det fick bli liggande hjärtan istället för vara hängande i fönstret som de egentligen ska.

                   

Hjärtana är tillverkade av 2mm svartglödgad järntråd till stommen och 0,7mm svartglödgad järntråd till ”trasslet”. Vissa utav dem är även dekorerade med 6-8mm pärlor i olika färger, inköpta på Slöjd-Detaljer.


             

Har även fått lite mer information ifrån Hjo Slöjdmässa under den senaste månaden. Ni kan träffa mig i monter 131 under 8-10 juli!


God natt allihop!

//Elina

ANNONS
Av Elina Johansson - 7 maj 2011 17:47

Förutom de änglar jag visade i det föregående inlägget så tillverkar jag även en lite mer bearbetad variant, gjord utav den svartglödgade järntråden. En sådan här ängel var en utav de första sakerna jag tillverkade i luffarslöjd och de ser ut såhär:

      

Stommen är tillverkad av 2mm och flätningen är gjord av 0,7mm svartglödgad järntråd. Har även dekorerat ängeln med gröna rocaille pärlor och 0,3mm grönfärgad koppartråd. Självklart går det att använda vilka färger som helst (:


Trevlig kväll!

//Elina

ANNONS
Av Elina Johansson - 4 maj 2011 20:07

Oj vad längesedan det var jag gjorde ett avtryck här! Skolarbetet har tagit en väldig tid det sista och då blir hantverket samt bloggen lidande..


Har dock inte varit helt sysslolös utan har under de senaste dagarnas fria minuter tillverkat en hel del änglar. Genom att variera färg och form på änglarna en del så blir det inte riktigt lika tråkig massproduktion som det annars lätt blir såhär inför marknader. Det här är en lite enklare modell som brukar vara väldigt populär.


    

Materialet är 1 mm galvaniserad ståltråd och 0,3 mm färgad koppartråd i diverse olika färger.  De är dekorerade med Vibeke Spigseth Poppydesigns Design Ribbons vilka säljs i fem pack på Panduro Hobby.  


           


Fler uppdateringar kommer inom kort!


Ha det bra! (:

Av Elina Johansson - 20 mars 2011 13:10

Hallo allihop! (:


Besökte föräldrarna för ett tag sedan, passade då på att knåpa ihop ett till kakfat med tillhörande glaskupa. Blir det tredje jag har gjort nu och detta fick en något större fot att stå på. Fatet fungerar utmärkt som kakfat, godisfat eller att bara ha ståendes som prydnad!


   


Även till det här fatet har jag använt den tunnare tråden till att göra mönster på fatet, blev inte riktigt likadant mönster som på de tidigare faten utan tyckte det var roligare att göra något nytt!


             


Materialet jag har använt mig av är som vanligt svartglödgad järntråd, 2mm till stomme och 0.7mm till ”spindelväven”. Glaskupan är 20,5cm i diameter, inköpt på Ge-Kås i Ullared och fatet är ca 21cm i diameter.


Inlägg om tidigare kakfat med glaskupa hittar ni här


Ha en fortsatt trevlig dag! 

//Elina


Av Elina Johansson - 10 mars 2011 19:42


Jepp! Finns minst två rösen och en labyrint!
 Sen mängder av nyare historiska lämningar som itne alls är lika kul... 

Fick idag ett glädjande brev på posten som jag väntat på ända sedan jag skicka in min ansökan i december. Jag har blivit antagen till Hjo Slöjdmässa!


Hjo Slöjdmässa är en hantverksmässa som går av stapeln varje år under den andra helgen i juli. Mässan är en utav de största i hela Skandinavien och visar med sina ca 300 utställare upp olika nordiska hantverk i ny eller gammal tappning. Mässan pågår under tre dagar, fredag-söndag, och har normalt ca 75 000 besökare. Så vill ni ha en trevlig sommardag och besöka en mässa med underbar stämning så besök Hjo i sommar! Glöm heller inte bort att leta upp mig (:


Ha det bra allihop!

//Elina


Av Elina Johansson - 16 februari 2011 11:30

Beställde mellan jul och nyår hem en ny bok som damp ned i brevlådan för ett litet tag sedan. Har nu hunnit titta igenom den ordentligt och det visade sig vara en ganska bra bok. Den tar upp både väldigt lätta och något svårare föremål att tillverka, bland annat en fotoram och en ljusstake. Boken är skriven på engelska, men texterna är lätta att förstå och som komplement finns det steg för steg beskrivning i bilder till varje föremål.


Wirework är en bok som riktar sig mot den som nyss börjat med Trådtjack/Luffarslöjd, som själv vill lära sig mer och är öppen för att tillverka lite nyare och annorlunda föremål, inte bara de traditionella.


Boken är skriven av Karin Hossack och finns att köpa på bland annat Bokus och Bokia för en billig peng. 

Av Elina Johansson - 30 januari 2011 15:40

Hade tråkigt en kväll i somras då jag inte orkade dra någon ny stomtråd efter att ha avslutat ett lite större projekt. Dock kliade det fortfarande i fingrarna efter att få göra något med den 0.7mm järntråden som låg framför mig och då dök en ny idé upp. Vid tillverkning av små figurer behövs ingen stomtråd att bygga kring för att hålla figuren stadig, utan det räcker att göra en ”streckgubbe” av den tunna tråden att bygga kring.

  

Sagt och gjort, några timmars knåp resulterade i dessa små figurer, inte världens bästa bilder men håll till godo.


  

Småttingarna är alltså gjorda av enbart en sammanhängande, lång 0.7mm svartglödgad järntråd och är i utsträckt läge ca 15cm långa. 


Nu ska jag återgå med min fulla uppmärksamhet till handbollsmatchen. Heja Sverige!

//Elina

Av Elina Johansson - 17 januari 2011 16:30


Hallo allihop! (: 


Har under hösten även knåpat ihop ännu en nattljusstake som jag tänkte visa här nu. (Den tidigare kan ni se här) Nattljusstakarna är väldigt roliga, men lite pyssliga att göra då det är ganska många trådar att hålla koll på. Ljusstaken fick denna gång ett lite annorlunda utseende på fot och ljusmanschett därför att det är betydligt roligare att göra nya saker än att endast kopiera gamla verk.


   


Till just denna ljusstake använde jag mig av 1.5mm svartglödgad järntråd till stompinnar och som vanligt den 0.7mm svartglödgade järntråden till bindning.


      


Idén kommer som sagt från boken ”Spännande metalltrådsflätning” skriven av Alice Riisager Rasmussen.


Trevlig början på den nya veckan! (:

//Elina


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se