elinastradtjack

Senaste inläggen

Av Elina Johansson - 22 mars 2010 18:03

Hallo alla (:


Har de senaste dagarna spenderat all min lediga tid med att tillverka strutar. Har just nu endast den vridna varianten uppradad i mitt lägenhetsfönster men en rak är snart på gång.


Visar här under en bild på hur jag valt att göra mina strutar. Tyvärr blir det ingen nytagen bild på de strutar som gjorts i dagarna, utan en gammal då min kamera valt att strejka. Det där med att ladda batterier har jag aldrig varit bra på..


I alla fall, tråden jag använt till stommen är vanlig svart järntråd, 2mm och ”spindelväven” är gjord av svart järntråd, 0.7mm Även dekorerat strutarna med små rocaillepärlor. 

        

Ha en bra dag!

//Elina

ANNONS
Av Elina Johansson - 19 mars 2010 17:20

Hallo allihop och kul att ni hittat hit (:


Detta är min nya blogg där jag tänkte beskriva lite vad trådtjack är för något, vad som går att göra utav järntråd och förhoppningsvis även ge några utav er inspirationen till att börja med detta hantverk. Det är endast din fantasi som kan sätta gränser.

 

Själv har jag varit trådmakare sedan 13 års ålder och blev detta då jag mer eller mindre tvingades att följa med på en endagarskurs i luffarslöjd som sällskap. Mina protester mot att följa med den där dagen har jag fått äta upp många gånger om då det endast är jag som fortfarande, sju år senare, håller på aktivt med hantverket. Efter att där ha lärt mig den grundläggande ”spindelvävstekniken” har jag tittat i böcker och provat mig fram och är på det sättet självlärd.

Har under dessa sju år hunnit med en hel del marknader och har även varit ledare för en del kurser själv, vilket har visat sig vara väldigt uppskattat.

 

Jag jobbar helst med den svarta järntråden, detta för att jag helt enkelt tycker att den är snyggast. Tillverkar även vissa föremål, så som köksattiraljer och utomhusredskap i den silvriga galvaniserade tråden för att de ska kunna användas i köket/utomhus utan att rosta sönder, vissa utav mina smycken görs också i silvrig tråd.

 

Inspiration letas överallt i min närhet, från saker som är tillverkade i andra material än järntråd till bilder av andras luffarverk där jag kan låna idéer för att sätta min egen prägel på dem.

 

Är det något ni undrar eller är intresserade av så hör gärna av er. Antigen här på bloggen eller till min mejl: elina-johansson@hotmail.com . Så ska jag försöka att besvara era frågor så gott jag kan.

 

Ha det bra!

//Elina

ANNONS
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se