elinastradtjack

Senaste inläggen

Av Elina Johansson - 24 april 2010 15:24

För några år sedan tittade jag i en dansk(?) trådslöjdsbok (kommer tyvärr inte ihåg vad den heter) och såg däri bilder på skulpturer av metalltråd. Idén var född och med min dåvarande häst som modell satte arbetet igång.

Efter hel del knåpande blev jag nöjd och gav pappa uppdraget att bland lite cement för att kunna gjuta en ”klump” hästen kunde stå stadigt på. Resultatet kan ni se här nedan.

      


      


Materialet är som vanligt svartglödgad järntråd och grovlekarna är 1.5mm, stommen som formas till ett skelett inne i hästen och sedan viras över med 0.7mm tråd. Även manen och svansen är gjord av 0.7mm tråd.


Ha en fortsatt trevlig och solig dag!

//Elina

ANNONS
Av Elina Johansson - 19 april 2010 15:05

Blir ett kort inlägg mitt i pluggandet nu (:


Här är ännu ett föremål som jag tillverkat tidigare och som har blivit en stor favorit. Den är lätt att dekorera genom att använda en bit oasis och lägga i den lilla ”vaggan”. Dekorationen på bilden gjordes till min student för några år sedan (:


Materialet är svartglödgad järntråd indränkt i ordentliga mängder med linolja för att inte rosta. Stommen är av 2mm och den tunnare ”spindelväven” är av 0.7mm tråd. Även kedjorna har jag böjt till av 2mm tråd. 


    

//Elina

ANNONS
Av Elina Johansson - 12 april 2010 17:02

Jag har snöat in lite på fotoramar den senaste tiden känns det som.. Men de är ju så otroligt roliga att göra och går att variera i oändlighet. Här är en ny och lite annorlunda modell som har tillverkats i veckan.


Som vanligt har jag använt 2mm svartglödgad järntråd till stommen, både till ramen och till blomman. Spiralen runtom om är gjord av 1mm svartglödgad järntråd och fastsurrad med 0.7mm svartglödgad järntråd.

Till att färglägga blomman har jag använt 0.3mm färgad koppartråd i färgerna grön och lila.


  

    


Ha en bra dag!

//Elina

Av Elina Johansson - 6 april 2010 14:28

Har varit mycket plugg de senaste dagarna och har då inte hunnit med att nyproducera så mycket. Tänkte däremot att jag skulle visa lite mer av de saker jag redan tillverkat. Turen har kommit till köksredskapen där både visparna och brödnaggarna brukar vara mycket populära föremål.


Materialet jag använt till brödnaggen är 2mm galvad ståltråd som stomme och 0.7mm galvad najtråd som bindtråd.

I visparna är stomtråden 1.5mm galvad ståltråd och spiralen 1mm galvad ståltråd.

      Fotot är taget av Marie Haglund på BT.

//Elina

Av Elina Johansson - 3 april 2010 23:35

Här kommer det en uppdatering med alla fotoramar som jag tillverkade förra helgen. Alla är de gjorda för 10x15 kort med en stomtråd på 2mm, spiralen av 1mm och bindtråden är 0.7mm allt i svartglödgad järntråd. Blomman som dekorerar den ena ramen är gjord av svart blank 2mm smycketråd. 

  

      


Glad påsk på er!!

//Elina

Av Elina Johansson - 30 mars 2010 12:54

Det kommer även här en uppdatering av tidigare verk från mig. Träden brukar vara mycket populära och jag gör dem i diverse olika storlekar, från de minsta med en höjd på ca 10cm till de lite större som kan bli uppemot 30-40cm höga och väga ca 1.7kg


Inspirationen till formen på träden brukar jag hämta från knotiga ekar och sedan blanda upp med lite hängbjörk så att de fina hängande grenarna får vara med.


Det går åt en hel del tråd till dessa kreationer då det inte finns något som ”fyller ut” stammen utan det är tråd rakt igenom. Det är även därför de blir så tunga.


Till de små träden använder jag 0.7mm svartglödgad järntråd och till de större 1mm svartglödgad järntråd.


 


       


//Elina

Av Elina Johansson - 26 mars 2010 22:37

Nu har jag begett mig hem till mor och far ute på landet för helgen och har där frossat i allt mitt luffarslöjdsmaterial som försvaras här. Satte mig direkt vid hemkomsten med en tång i handen och började knåpa på en fotoram jag har klurat på rätt länge nu. Tänker låta bilderna tala sitt egna språk och visa er hur den ser ut efter några få timmars arbete. (Ni får ursäkta den dåliga bilden, hade lite bråttom när jag tog den)


Stommen är gjord av 2mm svartglödgad järntråd, spiralen av 1mm svartglödgad järntråd och allt är hopsatt med 0.7mm svartglödgad järntråd.

  

Valde att göra enkla stöd åt ramen på baksidan så att den kan placeras stående på en bänk istället för att behöva hänga upp den på en vägg.

  


Ha en fortsatt trevlig kväll!

//Elina

Av Elina Johansson - 25 mars 2010 17:46

Tänkte jag skulle börja visa lite av mina ”gamla” alster här i bloggen. Börjar med en nattljusstake som jag hittills har tillverkat i två upplagor men planerar att knåpa ihop åtminstone någon till i framtiden, bara för att de är så roliga att göra :P


Idén till nattljusstaken fick jag ur boken ”Spännande metalltrådsflätning” av Alice Riisager Rasmussen.

Stommen är gjord av 2mm svartglödgad järntråd och flätningen av 0.7mm svartglödgad järntråd.


  


Trevlig läsning!

//Elina


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se